Google+

Northcape Nature

onsdag 3. mars 2010

Lowrance HDS: Løsning på problemene vi har hatt på Mjøsa.

Problemet vi hadde med HDS på Mjøsa kan være løst. Det viser seg at problemene skyldes innstillingsfeil.
Skal prøve å forklare dette her:

Her er en oversikt over tekniske spesifikasjoner på HDS og "søkemodus på dybder". På HDS kan man velge mellom "General use", "Slow trolling", "Fast trolling", "Deep water", "Clear water" og "Brackishwater" . Disse har prefabrikerte søkemodus på dybder. Alle med unntak av "Deep water" har søkemodus på 120 meter. Det er viktig å nevne at søkemodus ikke har noe å gjøre med dybdekapasiteten. Det vil si at ekkoloddet vil fungerer dypere enn 120 meter. "Søkemodus på dybde" er den dybden man må tilbake til når man mister bunnkontakten, for at ekkoloddet skal fungere normalt igjen.

Eksempel: Hvis du kjører med "Slow trolling" modus så vil ekkoloddet fint fungere dypere enn 120 meter, men du vil kanskje miste bunnen ved ca 170-190 meter. Når det skjer så MÅ man tilbake til 120 meters dyp eller grunnere for at ekkoloddet skal få bunnkontakt igjen. 
Derfor er det best å bruke "Deep water" modusen hvis du vet at du skal fiske på plasser som er dyper enn 120 meter. Da slipper du blackouts.

Viktig å nevne at disse begrensningene gjelder kun når HDS har mistet kontakt med bunnen.
Disse begrensingene er viktig å vite, da det i Mjøsa er så store dyp og så ekstremt bratt noen steder.
Dette kan medføre at man ikke makter å få inn dybden igjen hvis fiskemodus med begrensing på dybdemodus søk er benyttet. 
120m er det ”generelle” maks dybdemodus søket som er oppgitt, slik at man MÅ benytte ”Deep Water” valget for å øke kapasiteten på større dybde søk enn 120m. "Deep water" vil gi dere dybdemodus søk på 390m ved 200kHz og 1500m ved 50kHz.  

Konklusjon: Skal du fiske på dybder over 120 meter så må "Deep water" modusen benyttes.

Software:
Det vil også komme en ny software i april/mai, som vil forbedre HDS ytterligere. Den vil også forbedre ytelsen på både LSS(structure scan), LBS(broadband sounder) og Navionics GeoCore plattform.

Det kommer også etterhvert en ny "nattpalett" etter ønske fra Vidar Husom. Usikker på om den kommer på softwaren som kommer i april/mai.

3 kommentarer:

Tom Høgseth 4. mars 2010 kl. 20:13  

Håper virkelig dette stemmer. Er det noen som har testet det?

A-Team trolling: Frank Ronny Johansen 4. mars 2010 kl. 22:18  

Hei Tom
Det er ingen som har hatt mulighet til å teste dette på Mjøsa ennå pga. isen, he, he.
Jeg er personlig veldig spent og håper inderlig at dette løser våre problemer på Mjøsa.

Har også ytret et ønske til ProNav om en innstillings mulighet som vil være helt topp for oss trollere.
Vi får se om det kommer i løpet av året.

Teambambus 5. mars 2010 kl. 10:01  

Testet jo dette mye i fjorårs sesongen. Og det er korrekt at de forskjellige algoritmene fungerer til hvert sitt bruk.
Innstillingen "klart vann" fungerte best etter min mening, med farge palett nr. 13. Må kommentere at jeg fikk en del bistand fra Vidar Husom til å sette innstillingene skikkelig på plass. Allikevel så må det være noe bug i softwaren, for plutselig så blacker mesteparten av skjermen ut. Det ser ut som om den får forstyrrelser eller lignende. gjør man så et skifte av innstillinger, og velger "dypt vann" i noen sekunder, og så velger tilbake til "klart vann" igjen, så er skjermbildet normalt. Dette får jeg håpe at Software update som kommer på vårparten retter opp i, for å si det mildt... ;)

Cannon Dyprigger

Powered By Blogger
eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails