Google+

Northcape Nature

onsdag 20. februar 2019

Gjesvær - Kveite eldorado

Familiehuset i GjesværBilde av Lucie Debelkova

Gjesvær er hjemstedet til brodern Kjell Are, og vår Mor som gikk bort i fjor høst. Vi har fortsatt endel familie igjen der oppe på mammas side. Husker veldig godt sommerferiene i Gjesvær som unggutt, hvor vi tjente lommepenger ved å fiske torsk og hyse som vi leverte på kaia på min onkels kvote. Følte oss som millionærer etterpå.

Nå blir det flere turer til Gjesvær fremover. Min far har nettopp kjøpt seg feriehus m/leilighet og egen brygge. Med båt er det ca 10 nautiske mil til Nordkapp platået, og ønsker man å delta på VM i Havøysund etter kveita i begynnelsen av august, er det kun 15 nm å kjøre. I tillegg er det flere gode muligheter til å prøve trollingfiske etter laksen. Har fått endel tips fra danske Brian Ahlers som har bosatt seg i Havøysund. Han fortalte bl.a. at han pleide å fiske kveite rett utenfor Gjesvær-Stappen. Min onkel som var yrkesfisker satte også kveitelinene sine utenfor Stappen.

Så nå blir det båtkjøp, og handling av mer fiskeutstyr. På årets sommerferie vil Kjell Are og jeg bruke endel tid på jakt etter storkveita, og bygge oss opp med erfaring på denne type fiske. Mulig det kommer ett og annet innlegg på bloggen til sommeren også.

0 kommentarer:

Cannon Dyprigger

Powered By Blogger
eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails