Google+

GJESVÆR FISHING CAMP

tirsdag 25. desember 2012

Oppsummering fiskesesongen 2013

 Fiskeåret 2012 startet imars måned med deltagelse på den Norske Trollingskolen på Bornholm. Vi var 12 nordmenn som reiste nedover i begynnelsen av mars. Under oppholdet fikk vi tre dager med fantastisk fiske, samt at vi læret mye nytt fra de dyktige guidene som stod som arrangører. Mye god mat og drikke ble også fortært under oppholdet på Hotel Verona. Totalt fanget vi litt over 30 laks på tre dager.
 I april ble det tid til litt utstyrsmontering. Ny Simrad AP24 autopilot og ny Lowrance HDS Gen-2 ble montert. Vi rakk å teste alt sammen på den første fisketuren på Tyrifjorden, og alt fungerte slik det skulle. I tillegg ble den første ørreten fanget for året.
 I slutten av april reiste vi en uke til Bornholm og Hotel Verona, for å delta i Trolling Master Bornholm. Vi har tidligere endt på 40 pl. (2009), 30 pl. (2010) og 20 pl. (2011). Og fremgangen fortsatte også dette året. Vi endte til slutt på en flott 13 plass av totalt 251 båter, noe vi er utrolig stolte for. Under oppholdet fanget vi over 20 laks, og mesteparten ble dokumentert på film. Har masse fint videostoff som skal klippes sammen i løpet av vinterdvalen.
 Ørretfestivalen på Mjøsa endte uten fisk i A.Team båten, og derfor delt sisteplass, så den prater vi ikke mere om.
Men under årets NM på Mjøsa skulle vi igjen reise kjerringa. Vi testfiske dagene i forvegen uten gode resultater, og da er det bra å ha kamerater til hjelp. Pratet med Allan P. som fortalte oss hvor vi måtte fiske. Dette stolte vi på, og vi holdt oss i dette område under hele NM, og når vi reiste inn om morgenen så hadde vi to godkjente ørreter i båten, begge over 6 kg. Vi endte til slutt på en flott 4 plass.
 I september fikk vi montert nye Cannon dyprigger, og reiste til Vestre Silen for å fiske sammen med ungene. Det kokte med rømt oppdrettsfisk i Vestre Silen etter sabotasje på oppdrettsmærene. Regnbueørreter hoppet og spratt over alt, og Jakob og Tobias fikk mange flotte båger. Den største på over 6 kg fikk Tobias.
 I midten av oktober reiste vi for å delta på Nordisk på Vänern. Her rakk vi en dag med testfiske før Nordisk startet på fredag. Under første dag av konkurransen fikk vi to lakser som veide ca 8,5 kg til sammen. På kvelden ble den ganske klart at de to neste konkurransedagene ville bli avlyst, så vi tok opp båten og reiste til Mjøsa for å delta på Mjøsa Trollingfestial. Vår plassering i Nordisk ble 21 plass.
 Mjøsa Trollingfestival: Kom som sagt direkte fra Vänern som hadde gitt oss 3-4 flotte lakser på to dagers fiske. Oktoberfiske er kanskje den dårligste måneden å fiske på Mjøsa, og etter to dager med fiske endte vi igjen. Dette er fjerde året på rad som vi deltar på Mjøsa Trollingfestival (som er en 2 dagers konkurranse) uten å få godkjent ørret. Men vi satser på at det kan snu neste år.
Norges Trollingforbund treffet i Åmål:  I slutten av oktober mønstret jeg på båten til Team Fiskeglede/Puff sammen med Hans Martin og Anette. På lørdag ble det holdt en liten konkurranse og vi satte kursen ut til bassenget. Det var mye bølger og vind, men etter en studs fiske fant vi til slutt ett område som ga gode fangster. Vi fanget til slutt fem lakser, og hadde også den største laksen (7,3 kg) i konkurransen som var cash som kom godt med til bensin for neste dag. Søndagen gikk ikke fult så bra, men vi mistet en svær laks som viste seg flere ganger, men som til slutt maltrakterte bomberen vår.
Året 2012 siste fisketur gikk til Bornholm. Reiste ned sammen med lillebror Bjørn Andrè for å bo og fiske sammen med Per Sjøstrøm. Første fiskedagen var det skikkelig skvalpesjø med dønninger på 2 meter. Brodern var i fin form de første to fiskeminuttene, før han tømte magen og krøyp inn i cabinen for så å bli der til vi var trygt i havn igjen :-) Etter tre timer s\fiske måtte undertegnede selv tømme magen (første gangen, noensinne). Vi klarte helt på tampen av dagen å fange en laks på ca 3,5 kg, noe Per var mest fornøyd med (ville ikke komme\hjem uten fisk). På dag nummer to var været mye bedre, og vi fisket ved Silderyggen sør/vest for Bornholm. Vi fikk tre flotte lakser på 7 kg, 8 kg og 10 kg, og Bjørn satte dermed ny personlig rekord på laks.

Til slutt vil vi takke alle gode trollingvenner i Norge, Sverige og Danmark for ett fantastisk flott fiskeår, og sosialt samvær. Håper vi treffes i år 2013 også.

Skitt fiske alle sammen :-)

0 kommentarer:

Cannon Dyprigger

eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails