Google+

Northcape Nature

lørdag 18. juni 2011

To teorier om den forliste trollingbåten som sank i Hanö-bukten i april.

Svensk Politi har to teorier om trollingulykken. På tirsdag skal en teknisk undersøkelse svare på, hvorfor båten sank.

Ystad Politi er nå ett skritt nærmere en oppklaring om hva som skjedde med den forliste svenske trollingbåten Fyrbjörn, som sank den 16. april i år.

Politiets informationsmedarbeider Ewa-Gun Westford sier til TV 2/Bornholm, at det nå er to teorier om den forulykkede trollingbåten, hvor 3 svensker fra Nordsverige omkom.

Vi skal lage en teknisk undersøkelse på tirsdag. Det er to forskjellige teorier om hvorfor båten sank. En teori er at båten sank med bakenden først, og at de tre ombord befant seg i forenden av båten. Det hele må ha skjedd så fort at mennene har hatt problemer med å komme seg ut. Den andre teorien er at et stort skip har seilet forbi og skapt stor bølgegang, som så har fått båten til at synke, sier Ewa-Gun Westford.

Akkurat nå er det to teorier som skal kobles sammen med hva den tekniske undersøkelsen viser på tirsdag.

Ulykken skjedde ved 21-tiden den 16. april i farvannet mellom Simrishamn og Bornholm. En seilbåt så en menneskekropp flyte i vannet og slo alarm. Søredningstjenesten fant to av mennene den første dagen, mens den siste ble funnet noen dager seinere. Heretter er båten blitt berget, og står nå på land for en teknisk undersøkelse som skal gi svar på hva som skjedde den skjebnesvangre dagen.

0 kommentarer:

Cannon Dyprigger

Powered By Blogger
eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails