Google+

Northcape Nature

torsdag 9. juni 2011

StructureScan bilder fra Mjøsa

Dette er noen av screenshots/bildene vi tok under årets NM på Mjøsa. Etter 4.0 software oppdatering av HDS har StructureScan nå også fått blå fargepalett. Liker denne fargepaletten mye bedre.
Legg også merke til at det øverste bildet er tatt på ca 300 m dyp.

Under testfiske før NM sjekket vi forholdene lenger sør i Mjøsa. Det var mye mindre byttefisk/fòrballer å se på loddet, og sjansen for å finne de få fòrballene som var der var vanskelig. Endelig kom StructureScan godt til nytte til vårt bruk. Vi satte på sidescan funksjonen og den spottet fòrballer på begge sider av båten i ny og ne, der det vanlige ekkoloddet ikke oppdaget noe.
Sidescan detekterer både rett under båten og langt ut til sidene av båten. Det vanlige ekkoloddet vil kun detektere fòrballer som er forholdsvis rett under båten. Dette er ikke ett problem nord i Mjøsa, hvor det er plenty med fòrballer å se nesten overalt. Men sør i fjorden var det sjeldnere mellom fòrballene. Med sidescan oppdaget vi fòrballer på ett bredere område enn med ett vanlig ekkolodd. Med andre ord, vi fant dem mye fortere og hvilken side av båten de stod på. Sier ikke at dette er noe alle må ha i båten, men vi kommer definitivt til å benytte sidescan funksjonen mye mere i fremtida.
Skitt fiske.

0 kommentarer:

Cannon Dyprigger

Powered By Blogger
eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails