Google+

Northcape Nature

mandag 6. juni 2011

Oppsummering av NM i trollingfiske på Mjøsa 2011

Lørdag 4 juni, Gjøvik: 
I Gjøvik havn hadde Norges Trollingforbund rigget opp lastebilen og gjort klart alt for NM i trolling. Været var strålende og varmt. Flere stands var det der også, bl. a. Mjøsservice, ProNav, CoastKey og Fullpott. Det var påmeldt 180 båter, som spredte seg utover hele Mjøsa når starten gikk.
 I forkant av NM fikk vi besøk av Team Fiskeglede som hadde tatt turen fra Kristiansand for å delta i NM. De kom torsdag ettermiddag, og allerede torsdag kveld var vi alle ute på Mjøsa for å testfiske. A-Team fikk flere små og en punding på 81 cm, som ble satt pent ut igjen. (Video kommer seinere). Etter 9 timer fiske bar det hjem for litt søvn (fire timer). Deretter var det grilling hos Roy Idar før vi igjen satte kursen til Viken II. Dro ut fra havna i 11 tida på kvelden og fisket til 06 lørdag morgen. Vi fikk flere små denne dagen også. Etter 6 timer søvn i båten var det på tide å reise til Gjøvik.
 Starten har gått, og vi satte ut snørene våres ved Fjellhaug. Her var det masse fòrballer å se på loddet, og vi holdt oss i det samme området til morraskvisten. 
 Ca kl. 0230 tok vi denne flotte ørreten på 5,44 kg og 76 cm lang (finneklipt). Den tok en lappia 118 spesial i overflata. I forkant hadde vi allerede fått to ørreter på 1,7 og 1,8 kg. Også disse to fiskene fikk vi på den samme wobleren. Etter dette skjedde det ikke mere for vår del. Vi prøvde de siste timene litt i Gjøvika og litt i sørenden av Helgøya uten hell. Vi havnet på en kjempefin 5. plass, kun 30 gram unna 3. plassen. Premien ble en flott stangbag og ett gavekort fra Kremmertorget.
 Bildet over og under teksten er av Team Stensrud gutta som endte opp med sin livs største fangst. De fikk en feit fin ørret på 7,45 kg, som holdt til første plass for størst ørret. Teamet består av skipper Kenneth Stensrud med matrosene Frank Bredesen og Roy Stenberg. De vant en Lowrance håndholdt vhf og litt lommepenger. I tillegg havnet gutta på en 6. plass. Gratulerer så mye.
Årets Norgesmester ble Rune Larsen, Team Jiggfisk. Han fikk nesten 13 kg med ørret. To av dem var over fem kilo. Rune har nettopp kjøpt seg egen båt, og dette var første gangen han deltok i konkurranse med egen båt. Han vant bl.a. Lowrance HDS 7, Suzuki motor og litt lommepenger som helt sikkert kommer godt med. Gratulerer så mye.
 
Norges Trollingforbund og Stener Ruud i Mjøsservice sammen med vinnerne. Fra høyre: 1.plass Team Jiggfisk-Rune Larsen, 2.plasss Team Tremerking-Roger Michelson, 3.plass Team Daiwa-Vegard Nordby, Vinneren av størst gjedde Team Holte, og vinneren av størst ørret Team Stensrud-Kenneth Stensrud. Gratulerer til dere alle.
Den totale sammenlagtlista kan lastes ned her
Thor og Knut Einar i Team Fiskeglede i havna på Viken II, i gang med filetering av fisk. Team Stensrud ga bort ørreten sin til gutta som ikke hadde fått noen tellende fisk i år. Uansett var gutta like blide og praten gikk om når neste fisketur skulle bli. Har invitert dem med til Trollingfestivalen og Nordisk til høsten, så får vi se hva det blir til. Har hatt det hyggelig sammen og ser frem til neste gang. Skitt fisk videre.

Til slutt vil vi rette en stor takk NM General Terje Thon og  Norges Trollingforbund, og til alle som har vært med å arrangere NM. Kjempebra jobbet gutter.

0 kommentarer:

Cannon Dyprigger

Powered By Blogger
eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails