Google+

GJESVÆR FISHING CAMP

tirsdag 8. juni 2010

Norges Mesterskapet i trollingfiske på Mjøsa 2010

Lørdag 12 juni kl 1800 går startskuddet for årets NM i trolling på Mjøsa. Se innbydelsen her. Utgangspunktet for NM er Gjøvik havn. Der stikker godt over 200 båter ut på Mjøsa i ca 16 timer for å prøve og lure ørreten opp i båten.
I fjor hadde vi hellet med oss og vant både størst fisk og mest fisk konkurransen. Man skal ha mye flaks for å vinne en slik konkurranse, mens dyktighet kanskje bare utgjør 30 prosent. Det er dette som gjør trollingkonkurranser så spennende. Alle kan vinne, bare man har hellet med seg.
Mange trollere er i dagene før NM ute og testfisker, for å prøve å finne gode fiskeplasser. Men det er ikke alltid det er like bra fiske på samme plassen dagen derpå. Espen Knai tok to kjempeørreter i løpet av en time (8+ og 7+) kvelden før NM i fjor. Men under selve NM var ikke denne fiskeplassen like hot som kvelden før. Fisken hadde flyttet seg og andre plasser hadde blitt hotte.
Mange trollere har også lagt opp en strategi til selve NM dagen. Man har kanskje 2-3 forskjellige steder som man har planlagt å fiske på. Det blir f.eks. en plan A- plan B - plan C. Funker ikke plan A så reiser man til plan B osv. For oss funket plan A i fjor:-)
Informasjon på blogger og prat mellom trollere er også litt hemmelig dagene før NM. Ingenting skal røpes, og alle håper på å vinne. Ønsker alle sammen skitt fiske under årets største begivenhet, NM.
Konkurransen avsluttes søndag kl 1000. All fisk må da være innlevert i havna på Gjøvik. Der blir det veiing, og premiering av ny Norges mester.
Skitt fiske alle sammen.

0 kommentarer:

Cannon Dyprigger

eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails