Google+

lørdag 11. september 2021

Monster Størje på 340 kiloFredag reiste vi ut i Skagerrak sammen med fire andre team for å fiske makrellstørje. Vi har vært her to turer tidligere i år og mistet størje på hver tur,så forventningene var store når vi reiste ut kl 0600.

Vi kjørte i området sammen med Team Blega fra morgenen, og vi spottet 2-10 størjer før klokka var 09. Kl 1030 fikk vi opprop på vhf'n av Aslak om hoppende størjer i nærheten av oss. Vi jagde etter stimen en times tid sammen med Blega, og når det døde ut så hadde vi nok sett over 50 størjer. Vi satte deretter kursen samme vei vi kom, og en halvtime senere hylte det plutselig i ei snelle. 

Fisken tok mye sene, og når vi hadde ryddet alt og var klare til stand up fiske var det knapt 150m igjen på snella. 

Vi kjørte deretter etter fisken og fikk kjapt inn mesteparten av sena. Deretter fightet vi fisken rett under båten. Knut Einar og Jarle var gode å slitne da vi endelig fikk tak i top-shot'n (siste 5-6m). Nå gjaldt det å ikke gi slipp på fisken. Jarle stod med stanga i beltet og Knut Einar og jeg dro annenhver gang inn de siste meterene, og forløsning var fullkommen da vi fikk satt sikringskroken i størja. 

Vi skjønte kanskje ikke der og da hvor tung denne fisken var, men når vi forsøkte å få den ombord i båten måtte vi kjapt gi tapt. Vi fikk hjelp av Eirik (Team Blega's sterkeste) som kom ombord. Han skulle visst dra for to, men det var nytteløst. 
Vi måtte ha mere hjelp. Vi prøvde deretter med fem personer uten hell, og det måtte hele Team Blega og A-Team til for å få den ombord. 
Og for ett beist det var... 

Vell i land i Grimstad ble den målt til 268 cm og 340 kilo (333kg bløgget). 
Størja hadde en omkrets på over 200 cm. Ei skikkelig dundre. 

Vil rette en stor takk til alle som har fisket ut i fra Grimstad. Ett unikt miljø. Stor takk til Aslak, Jarle og Eirik i Team Blega som hjalp oss mye med fangsten. 

Film kommer senere. 2 kommentarer:

Team Pirates 1 12. september 2021 kl. 09:33  

Helt sjukt karer!
Gratulerer stort!!

Catch-fish Egon 12. september 2021 kl. 13:38  

Gratulerer så mye gutter, bra jobbet og en jævlig kick tenker jeg :-)

Cannon Dyprigger

Powered By Blogger
eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails