Google+

GJESVÆR FISHING CAMP

tirsdag 1. desember 2015

Vår test av ACS - Automatisk trimplansystem

I løpet av forrige helg på Vänern fikk vi montert ACS (automatisk trimplansystem) fra Mente Marine i båten. Spenningen var stor om dette skulle fungere like bra som jeg håpet. 

Her er vår testrapport:

Montering og kalibrering:
For det første var monteringen utrolig enkel. Det var bare å klippe ledningene på det gamle styringspanelet og koble disse inn på den nye. ACS panelet passet rett inn i hullet til det gamle "Rocker" styringspanelet. Måtte bare borre to nye små hull til festeskruene for ACS-panelet. 
Når dette var gjort var det å sjøsette båten, kjapp sjekk på at trimplanene gikk opp og ned slik dem skal, og kjøre en kjapp sjøkalibrering. Kalibreringen var så enkel at det var bare å legge båten i marsjfart, justere trimplanene slik at båten gikk slik man ønsker den skal gå, for deretter å holde "Auto"knappen inne i 4 sekunder. Til slutt var det bare å justere "Gain" som bestemmer hvor raskt trimplanene skal reagere. Det var også veldig enkelt. Her holder man inne venstre og høyre knappene samtidig i 4 sekunder, for deretter å justere "Gain" med opp/ned knappene. All kalibrering er gjort på 5 minutter.

Sjøtest:
Under testen var det forholdsvis grov sjø så det gav oss ett godt utgangspunkt på om ACS var bra eller ikke. Vi satte kursen opp mot Laxgrund i marsjfart og satte ACS`n i automodus. Må si jeg var utrolig imponert  hvordan ACS`n jobbet og justerte seg perfekt hele tiden. Ved å titte på lysdiodene på displayet ser man hvordan trimplanene automatisk går opp og ned på styrbord/babord for å justere slik at båten går rett hele tiden. Vi testet ved å kjøre rett mot bølgene, på skrått og både medog mot sjøen. Hele tiden jobber ACS`n for å holde båten på rett kjøl, og det klarte den helt perfekt.

Jeg kan med hånden på hjertet anbefale ACS til dem som vurderer noe slikt. Som skrevet i ett tidligere innlegg på bloggen, så finnes det flere typer "auto"trimplansystem enn ACS på markedet som sikkert er like bra. Absolutt noe å vurdere folkens.0 kommentarer:

Cannon Dyprigger

eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails