Google+

GJESVÆR FISHING CAMP

mandag 26. mars 2018

Fantastisk laksefiske i Østersjøen under NTC
 Åtte nordmenn møttes onsdag 21. mars opp på Hotel Verona på Bornholm for å delta på Nordic Trolling Camp. Allerede torsdag var vi på jakt etter Østersjøens sølv. Bølgene var store, opp mot 2 meter, da vi startet. Det tok ikke lange stunden før det var firehugg i Andreas Ander sin båt, hvorav en ble landet. I Per Sjøstrøm sin båt begynte det å skje litt utover dagen, og tre lakser ble med hjem da dagen var omme. Vi avsluttet i tre tiden pga. litt sjøsyke, og reiste tilbake til hotellet. Vi hadde rundt 10 kontakter totalt den dagen hvorav rundt fem ble landet. Simen Holler og Ivar Thygesen satte også rekord med sine lakser på 10,3 og 9,5 kilo.


 Fredag var det tidlig frokost og avreise kl 0700. Det var helt vindstille og blikkstille hav, og vi reiste tilbake til hvor vi hadde fisket dagen før. Det tok ikke lange stunden før det begynte å bite i begge båtene. Det kom hugg på hugg gjennom hele dagen, og nye rekorder ble satt. John Stenersen satte ny rekord med sin laks på 14,4 kilo i Per sin båt. Totalt hadde vi 20-25 kontakter til sammen på begge båtene, og 15 lakser ble landet. Ivar økte også sin rekord til 11,5 kilo. Flere lakser ble gjenutsatt ved skutesida.

 Lørdag morgen 0700 satt vi avgårde for siste fiskedag. Like flott vær som på fredag, samt nesten skyfritt og strålende sol. Og det var action fra morgen til kveld. Første hugg kom i Andreas sin båt, og ikke lenge etter var det i gang i Per sin båt med ett dobbelthugg. Der gikk laksene i hverandre samt en tredje stang, og det kom opp en floke med tjerv. Da var det frem med saks og klippe sena. Sena ble så skjøtet over på en tredje stang og fighten fortsatte. Den andre laksen ble dratt inn for hånd og veide 8,5 kilo. Kjell Are fortsatte sin fight med den første laksen, og da det gjenstod 30 meter til laksen innså vi at snella vi hadde skjøtet laksen over på var full. Så da var det bare å klippe sena på nytt og skjøte den over på en tredje stang. Kjell Are fortsatte sin fight og laksen ble til slutt landet og veid til 12 kilo. I Per sin båt hadde vi rundt 10-12 kontakter denne dagen og landet 6 lakser fra 5-12 kilo.
I båten til Andreas opplevde de enda bedre fiske. De hadde over 20 kontakter og landet 13 lakser fra 5-13 kilo. Oddleif Tornes og Tom Stenersen satte nye rekorder med sine lakser på 13 og 9,5 kilo i Andreas sin båt. Og Ivar Thygesen satte ny rekord med sin laks på 11,5 kilo i Per sin båt.
Flere av laksene ble satt ut igjen enten ved skutesida, eller etter ett kjapt bilde.

Kort oppsummert hadde vi ca 60 kontakter og ca 40 landet. Med hjem ble ca halvparten av laksene.
Gutta som deltok på NTC var i strålende humør, og flere har allerede bestemt seg for å ta turen tilbake neste år.

Nå er det bare å lade batteriene til årets Trolling Master Bornholm. Vi ses!

Vi har allerede begynt å få påmeldinger for neste år. Har du lyst til å bli med ta kontakt på mob: 91834551 eller mail: frankronnyjohansen@hotmail.com

0 kommentarer:

Cannon Dyprigger

eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails