Google+

lørdag 14. april 2018

Monterning av ny svinger, propell og henting av båt.

95 mm hull i skroget til gjennomføring av Airmar SS175HW
Svingeren settes midlertidig på plass og tapes over.
Så skjæres det rundt svingeren, og svingeren demonteres.

Så pusses det litt på gelcoaten, slik at Tek7 skal få noe å heftes til.

Deretter monteres svingeren igjen med flere lag med Tek7. Overflødig Tek7 på undersiden fjernes, og tapen fjernes til slutt.

Ny stålpropell ble også montert
Fortsatt litt is igjen før det kan fiskes fra Åmål.

Møtte på Kjell Are i Åmål, og da ble det middag på Thairestauranten i Åmål.

Båten på plass hjemme på Råholt.
Ble en tur til Åmål i går for å hente hjem båten. Det ligger fortsatt is på vannet, men det kan bli muligheter allerede til neste helg for de som lurte på det. 
Vel fremme i Åmål hadde Marin & Fritid satt båten ut i sola. De har gjennomført service på moteren, og ladet batteriene som avtalt. Først ble det handlet litt skjeer i butikken, før jobben med monteringen av ny svinger ble satt i gang. Brukte god tid på å måle før jeg borret hullet til den nye Airmar SS175HW svingeren. Hullet var på 95 mm og svingeren veier ca 3 kilo..
Allikevel oppstod det litt problemer når jeg var alene om jobben, men Haijdar hos Marin & Fritid stilte opp de gangene jeg trengte ekstra hjelp. Det største problemet var å komme til skikkelig (med armene gjennom to inspeksjonsluker) slik at man fikk skrudd til mutteren ordentlig. Brukte godt over en time med mye banning og skriking før det gikk en faen i meg, og jeg til slutt klarte å få skrudd til godt nok. Hadde Tek7 overalt på kroppen, til og med i håret, og en hel boks med våtservietter gikk med. Er vannvittig glad jeg ikke skal gjøre dette igjen med det første.
Nå skal Tek7`n få herde skikkelig, så blir det å få testet om det er tett når vi kommer til Bornholm om 13 dager. Forhåpentligvis er det tett, og det skal bli moro å få testet svingeren på sjøen. 

Når jeg endelig var ferdig med svingerjobben, dukket Kjell Are opp. Han hjalp meg å rydde,før vi tok oss en tur på Thai restauranten i Åmål og spiste en god middag og skravlet litt fiske.

Vurderer du å montere gjennomgående svinger på båten din, er denne video`n veldig bra å se før du starter på jobben.

3 kommentarer:

Magnus 15. april 2018 kl. 12:48  

Hej,jag har köpt en Amt 215ph,jag undrar var ni har satt bluetooth antennen till Wr 10 fjärrkontrollen. Mvh Magnus

A-Team trolling: Frank Ronny Johansen 15. april 2018 kl. 20:43  

Hei Magnus
Flott båt du har kjøpt deg :-)
Vi har montert den under akterdekksluka nærmest skyvedør. Der likker også antenne for AIS, autopilotpumpe, hydralikkpumpe for trimplan og dieseltank for varmeapparat. Det blir ett slags teknisk rom.

Magnus 16. april 2018 kl. 10:35  

Ja en jäkla fin båt vi har:)Okej tack så mycket mvh Magnus

Cannon Dyprigger

eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails