Google+

NorthCape Nature i Gjesvær - Klikk på bildet - Havfiske i Verdensklasse

NorthCape Nature i Gjesvær - Klikk på bildet - Havfiske i Verdensklasse
​Gjesvær ble i 2012 kåret til "Norges beste reisemål" av Innovasjon Norge!

tirsdag 20. oktober 2015

Vår første rapport etter bruk av AMT 215 PH - Pro Fishing, Honda motor, elektronikk og henger.














Vi har nå fått brukt vår nye trollingbåt, AMT 215 PH - Pro Fishing, i litt over 50 timer og her er en liten tilstandsrapport.

Med full tank, fullrigget båt og to personer ombord på flatt hav fikk vi en topphastighet på 38 knop. Under Nordisk mesterskap på Vänern fikk vi testet båten i litt bølger. Det var skikkelig uvant å kjøre i starten med sidesjø på nesten 0,5-1,0 meter. Vi var ikke helt sikre på hvordan vi skulle tilte opp moteren og trimflapsene, så i starten så tverret båten nesten opp på høykant ett par ganger. Etter litt forskjellig tilting av trimflapsene og motoren så fikk vi båten til å gå godt. Nå skal de sies at det var skikkelige sidebølger og diverse bølger i usymmetri fra de andre båtene på veg ut, og vi fant en komfortabel hastighet på rett under 20 knop. Vi kunne sikkert kjørt litt fortere, men da hadde det fort blitt vondt å sitte på. Det som fungerte var å tilte motoren opp nesten halvveis og kjøre den ene flapsen ned for å rette opp båten.

På vei tilbake var sjøen bedre, men det var fortsatt sidesjø på rett under halvmeteren. Da fant vi at det var mest komfortabelt å kjøre i ca 30 knop, for da la båten seg oppe på bølgetoppene. Senket vi hastigheten til 22-24 knop så slo det faktisk litt mer. Samme tilting av motor og flaps fungerte også her.

I trollinghastighet var båten også veldig behagelig. Ikke mye gynging i bølgene, men litt vil det alltid være i forhold til størrelsene på bølgene.

Som fiskebåt er dette en båt jeg varmt vil anbefale til resten av trollingfolket. Stort og fint akterdekk med høy avstand fra selvlensende lukene til vannflata. Lagringsrom overalt i båten med tre store lagerrom i tillegg til stort teknisk rom under akterdekket. Inni båten er det også mange smarte løsninger og flere lagringsrom. Når jeg monterte utstyret i båten så oppdaget jeg flere smarte løsninger som gjør det moro å trekke diverse kabler som skal rundt hele båten. Båten er nøye planlagt av produsentene AMT i Finland, og alt er tilrettelagt på en smart måte.
Så er du på utkikk etter en ny trollingbåt så må AMT 215 PH prøves. Ta kontakt hvis dere ønsker en prøvetur, så skal vi prøve å hjelpe til hvis det lar seg gjøre.

Forbruk:
Den første dagen vi testfisket dro vi til Pålsgrund som er ca 19 Nm unna Sunnanåhavn. Vi fylte full tank før vi reiste ut, og når vi kom tilbake til havna sjekket vi hvor mye bensin vi hadde brukt. Vi fylte 62 liter og hadde nok kjørt/trollet totalt ca 45-50 Nm i løpet av dagen. I løpet av fire dagers fiske brukte vi totalt 200 liter bensin, og vi var innom Rullestensgrund som ligger på motsatt side av Sunnanå havn hver eneste dag.
Honda sin sekssylinderet firetakter motor er stillegående og utrolig gjerrig på drivstoffet og vi er kjempefornøyd med at vi gikk for Honda.

Elektronikk:
Er mektig imponert av den nye autopiloten til Lowrance. Det har vært mye spekulasjoner i miljøet om at denne ikke er pålitelig i lav hastighet, men dette kan jeg avkrefte. Piloten jobber perfekt og kompenserer for all slags bølger i alle slags hastigheter. Fjernkontrollen WR10 er ett must hvis du skal ha denne autopiloten. Da slipper du å ha ett vindu oppe på HDS skjermen, og kan få større skjermer med ekkoloddet og kart.
Med Lowrance autopiloten kan du også legge inn diverse styringsmønstre. Du kan også legge inn ruter ved å klikke dem inn på HDS skjermen med egne waypointsmerker. Du kan du legge inn hele fiskeruta du har lyst til å kjøre.

Lowrance HDS Gen3, Link-8 vhf og 3G radaren fungerte også perfekt undere hele helgen.
Gleder meg til Lowrance 3D StructureScan kommer på slutten av året, og må nok få bestilt SonicHub så vi får litt musikk i båten.

Når det gjelder Eberspächer D2 som vi ble advart mot å kjøpe, kan jeg også her fortelle at D2 er mer en stor nok for denne båten. Fungerte perfekt og lite støy fra varmeren. Tok ikke lange stunden før temperaturen var høy og noen av oss måtte ut på akterdekket for å kjøle oss ned.

Ellers er det noe utstyr som vi ikke har fått montert. Spylepumpe og kjøleskap blir ettermontert litt senere i år eller på nyåret, og lys til akterdekket må på plass.

Svela B26X bogeyhengeren var faktisk mye bedre å kjøre en den gamle en-akslet Svela hengeren vi hadde. Mindre gynging, mer stabil å kjøre.

0 kommentarer:

Cannon Dyprigger

Powered By Blogger
eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails