Google+

GJESVÆR FISHING CAMP

fredag 27. juli 2012

Mimre/Fiske-tur på Hutdalsjøen

Roy Idar og jeg prøver litt fiske i gamle kjente trakter på Hurdalsjøen. Det var her eksperimenteringen med trollingfiske startet på midten av 90 tallet. Den gang var det ikke noe fancy utstyr i båten. Vi tok og samlet sammen de stengene og snellene vi hadde, og woblere ble kjøpt inn sjeldent. Den gang gråt vi nesten når vi mistet en wobler, for fiskeskrinet inneholdt kun 7-8 woblere. 
Etterhvert så begynte vi med planerbord, dvs oterfjøler, for planerbord hadde vi ikke råd til. Planerbordmasta var et 45mm pvc-rør på ca 2,5 m. Problemet med masta var at den bøyde seg ganske mye, og stakk vell kun 50 cm over taket på båten til slutt. Båten var en Mørebas 16,5 fot med 40hk totakter som eksosen slo inn i båten fra. Vi gikk derfor over til elektrisk motor, og på hver tur hadde vi med oss 2-3 bilbatterier for og klare hele turen. Planerbord-klypene var knyttet fast på hver 5 meter. Det betydde at når vi fikk fisk, så måtte vi dra inn oterfjøla helt til vi fikk tak i klypa. Slik fisket vi i over ett år før vi fant ut at klypene glei av seg selv på planerbordlina. Mange gode minner herfra, og den beste lærdommen var vel tolmodighet, for det gikk ca 30 timer mellom hver ørret.

Tilbake til dagens fiske. Her er vi utpå i topp utrustet båt, og fiskeskrinet stappfullt med woblere. Allikevel skjer det ingenting, men den som venter, venter ikke forgjeves.

2 kommentarer:

Tomas "Blydonker`n" 11. august 2012 kl. 23:13  

Artig story :-D
Vi gjorde mye rart før vi fant ut av det ja, ingen tvil :-D

A-Team trolling: Frank Ronny Johansen 12. august 2012 kl. 22:21  

Ja, veldig lett å le av nå. Men det er helt sikkert noen som er i den fasen av trollingfiske akkurat nå også :-)

Cannon Dyprigger

eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails