Google+

NorthCape Nature i Gjesvær - Klikk på bildet - Havfiske i Verdensklasse

NorthCape Nature i Gjesvær - Klikk på bildet - Havfiske i Verdensklasse
​Gjesvær ble i 2012 kåret til "Norges beste reisemål" av Innovasjon Norge!

søndag 25. januar 2009

Ønskeliste 2009

Wallas 1800 Sail: I denne modellen er bryterne og funksjonsindikatorlampen plassert i en egen kontrollboks. Driftsbryteren kan stilles til full effekt, halv effekt og lav effekt samt friskluftventilering.

Parafin forbruket er o,18 l/t på full effekt og strømforbruket er kun på 0,5 A. Den gir ca 1700 W på full effekt og max oppvarming er 85 kubikkmeter i timen.
Dette står høyt i kurs på ønskelisten. Et varmeapparat vil forlenge fiskesesongen med 2-3 måneder, og ikke minst vil komforten under fisketurene bli betraktelig bedre.

Lowrance HDS-serien: Det vil finnes enheter med 5", 6,5", 8,4" og 10,2" skjermer, og modeller med bare plotter, og kombinerete plottere/ekkolodd. HDS står for High Definition System, dette henspeiler på det digitale ekkoloddet (Broadband Sounder) og muligheten for HD radar. Den største forskjellen er at de innebygde analoge ekkoloddmodulene er erstattet med den digitale som er brukt i Broadband Sounder-1. Dette er den nyeste generasjons ekkolodd/Gps.


Lowrance Broadband Radar: Navico (Lowrance, Simrad og Northstar) har i dag presentert Broadband Radar, dette er verdens første halvlederbaserte radar for fritidsbåter. Konvensjonelle radarer bruker en sak som kalles magnetron for å sende ut signalene, dette er et radiorør lignende innretning som krever 2 minutters oppvarming og som har begrenset levetid, en halvlederbasert radar har ikke disse begrensningene. Broadband Radaren sender ut et kontinuerlig modulert signal med en effekt på bare 1/2000 av vanlige radarer. Dette gjør at det ikke er noe farlig å stå i strålefeltet slik at radaren kan monteres nærmest hvor som helst. Radarbildene fra en liten Navico radardom (48cm kakeboks) er helt rå, på kort hold ser de minst like bra ut som Raymarine sine store åpne Super HD radarer, sannsynligvis bedre. De har foreløpig ikke vist noen bilder fra lengre hold men jeg vil nesten anta at de ikke er på samme nivå som på kort hold.

0 kommentarer:

Cannon Dyprigger

Powered By Blogger
eXTReMe Tracker

Back to TOP  

Related Posts with Thumbnails